În regiunea Moldovei, pe drumul ce leagă orașele Iași și Vaslui, se află satul Țibănești, iar în centrul satului se situează ansamblul conacului Petre P. Carp.
Toata viata taranilor graviteaza inca si acum in jurul acestui conac, reputatia mosierului fiind una foarte buna printre sateni,”un mosier care platea bine”!
Din 2005 Conacul si o parte din teren a fost retrocedat mostenitorilor din familia Sturdza, fiica lui Petre P.Carp.
De 11 ani, la conacul Petre P. Carp din Țibănești se organizează un program cultural intitulat «Batem fierul la conac». Programul include o serie de workshopuri de meșteșuguri tradiționale și tehnici experimentale.La eveniment vin studenți de la arhitectură și sociologie din facultățile de la București și Iași, meșteri populari localnici și din alte zone, invitați din străinătate si Scoala de Poetica fotografica Fancisc Mraz.
In vara 2017 am participat si eu la aceasta tabara ca fotograf, surpinzand portrete ale satenilor si ale artistilor, pictori, sculptori,fierari, arhitecti care lucrau in timpul taberei.

Munca mea de documentare va continua in acest loc, pentru a evidentia cat mai adanc spiritul locului, al conacului si al satenilor din jurul lui.